Ցուկուբայի համալսարանի ճապոնացի գիտնականները հայտարարել են, որ օրական երկու բաժակ ուլուն թեյ խմելը կարող է խթանել քնի ընթացքում ճարպի քայքայումը:
Քանի որ մարդու առողջության վրա ուլունի ազդեցությունը շատ ավելի քիչ է ուսումնասիրվել, քան մյուս ըմպելիքները, հետազոտողները դրան ձեռնամուխ եղան: Ուլունն ունի թե՛ կանաչ, թե՛ սև թեյի հատկությունները, նաև կոֆեին է պարունակում: Այս նյութը ազդում է օրգանիզմում էներգետիկ նյութափոխանակության վրա` սրտի զարկերի արագացման հաշվին:
Ուլունի ազդեցությունը օրգանիզմի նյութափոխանակության վրա ուսումնասիրվել է առողջ կամավորների մի խմբում, ասում է պրոֆեսոր Կումպեյ Տոկույաման:
Հետազոտության արդյունքները հրապարակված են Nutrients ամսագրում: Ուլուն թեյը, ինչպես մաքուր կոֆեինը, 20%-ով առագացնում է ճարպի քայքայումը: Ուլունը շարունակում է աշխատել նույնիսկ այն ժամանակ, երբ մարդիկ քնած էին: