Թաֆթսի համալսարանի ամերիկացի գիտնականները պարզել են, որ շամպինյոնները կրծքագեղձի քաղցկեղի դեմ պայքարի միջոց են համարվում։
Սննդի մեջ շամպինյոնի կանոնավոր օգտագործումը օգնում է պայքարել օնկոլոգիական հիվանդության դեմ։
Մասնագետները հետազոտություն են անցկացրել, որի ընթացքում կրծքագեղձի քաղցկեղի ախտորոշմամբ կանայք ամեն օր սննդի մեջ շամպինյոն են ավելացրել։ Արդյունքները ցույց են տվել, որ հիվանդների մոտ ուռուցքային բջիջների աճը նվազել է։
Գիտնականները դա բացատրել են նրանով, որ օրգանիզմում այս սնկերը որոշակի արգելք են ստեղծում մանրէների և վիրուսների համար, որոնք օնկոլոգիայի առաջացմանն ու զարգացմանը նպաստող բորբոքումներ են առաջ բերում։
Գիտնականներն առաջարկում են կանանց, ովքեր կրծաքեղձի հետ կապված խնդիրներ ունեն կամ ժառանգական հակվածություն, օրական 100 գրամ սունկ օգտագործել սննդի մեջ։