Ձմռան ցրտին դիմակայել օգնում է ոչ միայն տաք հագուստը, այլև սննդակարգը:
1. Ձմռանը պետք է շատ օգտագործել խոզի միս: Հենց դրանում առկա ցինկն ամրապնդում է իմունային համակարգը:
2. Սխտորը շատ լավ պաշտպանիչ միջոց է տարբեր վիրուսների ու մանրէների դեմ:
3. Կոճապղպղեղը ևս վիրուսներ է սպանում:
4. Շատ լավ տաքացնող միջոց է հատիկավոր կծու պղպեղը: Այն պարունակում է մի շարք վիտամիններ, հատկապես` վիտամին C:
5. Որպես հակաբորբոքային, մանրէներին սպանող միջոց շատ օգտակար է մեղրը:
6. Ցուրտ եղանակին պետք է ցիտրուսային մրգեր օգտագործել: Դրանցում առկա վիտամին C-ն կամրապնդի իմունային համակարգը: