Saturday, 27 04 2024
-
21:40
Եկեղեցին իրավունք չունի սահմանազատման պրոցեսին միջամտել․ քաղաքացիական պատերազմ են հրահրում
3 զոհ, 6 տուժած․ Սյունիքում ավտոբուսը գլորվել է ձորը
Սահմանազատումը բախվում է անվտանգային խնդիրների. անկայունություն կարող է բերել, ոչ թե՝ խաղաղություն
Էրդողանը «ոտքը կախ է գցում». մաքոքի արագացող պտույտները
Գավառի կենտրոնական հրապարակում ծանոթացել է կրթամշակութային հաստատությունների սաների ձեռքի աշխատանքներին
20:30
Կուբայում մահացած կանադացու մարմինը սխալմամբ ուղարկել են Ռուսաստան
Քաղաքացու օրվա կապակցությամբ ՀՀ մարզերում և Երևանում անցկացվել են մի շարք միջոցառումներ
Արարատ Միրզոյանը պաշտոնական այցով կմեկնի Կատար
19:45
Մեծ Բրիտանիան կշարունակի մինչև 2030 թվականը ռազմական օգնություն ցուցաբերել Ուկրաինային
14,000 ծառ՝ Հայաստանի երեք մարզում իրականացված համապետական ծառատունկի ընթացքում
Վրաստանը եվրոպական ճանապարհից շեղվելու նպատակ չունի. Իրակլի Ղարիբաշվիլի
ՀՀ ԱԳՆ-ը շնորհավորել է Հարավաֆրիկյան Հանրապետությանն՝ Ազատության օրվա կապակցությամբ
Ուկրաինայի հետ բանակցությունների համար նախադրյալներ չկան. Պեսկով
ՀՀ նախագահը շնորհավորական ուղերձ է հղել Նիդեռլանդների թագավորին
Շուշիում ադրբեջանցի սակրավոր է վիրվորվել
Այլընտրանքը հավերժ պատերազմն է. ուռա-հայրենասիրությունից գիտակցաբար ենք հրաժարվել
Վահանավանքի խաչմերուկի մոտակայքում տեղի է ունեցել ավտովթար. կան տուժածներ
Պուտինն ու Ալիևը ձեռք-ձեռքի տված շարունակելու են կծոտել Հայաստանը
Արարատ Միրզոյանը Նիդեռլանդների իր գործընկերոջը շնորհավորել է Ազգային տոնի կապակցությամբ
Բողոքի ցույց անող տարբեր ուժեր ուղղորդվում են մեկ կենտրոնից
17:09
Իրանը համարում է, որ պատժամիջոցները երկրի պաշտպանունակության ամրապնդումը շարունակելու հնարավորություն են
Շոլցի պատասխանը. հայ-ադրբեջանական բանակցային դինամիկան կպահպանվի՞
ՄԻՊ-ը մտահոգիչ է համարում հավաքներին երեխաների մասնակցության այնպիսի ձևաչափի կիրառումը, որը չի բխում երեխայի լավագույն շահից
ՊՆ-ն հորդորում է
Նոր կյանք Ծիծեռնակաբերդում խոնարհված ծաղիկներին. մեկնարկել է ավանդական «Ծաղկահավաք»-ը
«Վնուկովո» օդանավակայանում պայթյունի սպառնալիքի պատճառով վարչական շենքի հարկերից մեկը տարհանվել է
ՀՀ-ում չկա արդարություն, որովհետև իրար հետ չենք պայմանավորվել, թե որն է արդարությունը. վարչապետ
Խաղաղության օրակարգը արտագաղթը կանխելու մասին է. վարչապետ
Ինչպես է Շոլցը Ալիևի հետ քննարկելու էներգետիկ հարցեր՝ անտեսելով ԼՂ-ում ցեղասպանության հանգամանքը
Կիրանցում ապրիլի 26-ին տեղի ունեցած միջադեպի հանգամանքները պարզելու ուղղությամբ նախաքննություն է իրականացվում

Բժիշկը նշել է աղցանների համար լավագույն սոուսները

Սննդաբան, գաստրոէնտերոլոգ, խոհարարական բլոգեր Նուրիա Դիանովան Sputnik ռադիոյին տված հարցազրույցում պատմել է, թե ամռանը աղցանների որ սոուսներին նախապատվություն տալ, և որքան կարելի է պահել պատրաստի ուտեստը:

Աղցանները կարելի է պատրաստել ինչպես բանջարեղենից, այնպես էլ մրգերից. երկու դեպքում էլ, որպես լրացում, թթվասերը կարող է օգտագործվել որպես սոուս: Բժիշկը խորհուրդ է տալիս դա լցնել մեծ տարածում գտած, բայց ոչ օգտակար մայոնեզի փոխարեն։

Դիանովան ընդգծել է, որ թթվասերը բնական է, կոնսերվանտներ չի պարունակում: Դրա մեջ պարզապես կարելի է ավելացնել որոշ խոտաբույսեր՝ ըստ ճաշակի: Մրգային աղցանին ևս կարելի է ավելացնել թթվասեր կամ յոգուրտ. դա առողջարար է:

Շատերը սիրում են բուսական յուղով աղցաններ. սա հիանալի տարբերակ է, կարծում է սննդաբանը: Նա խորհուրդ է տալիս ընտրել չզտված յուղեր, որոնք պարունակում են E և A վիտամիններ, և չսահմանափակվել միայն արևածաղկի բուսայուղով, այլ նաև օգտագործել այլ բույսերից պատրաստված արտադրանք: Նրանցից շատերն ունեն յուրահատուկ հատկություններ:

«Կան շատ յուղեր. Դուք կարող եք վերցնել ընկույզի յուղ, խաղողի կորիզի յուղ: Դդմի յուղը «ռումբ» է տղամարդկանց համար, դա օգտակար է շագանակագեղձի համար: Կտավատի ձեթը, ընդհանուր առմամբ, ռուսական գերսննդամթերք է», – շարունակել է Դիանովան:

Բժիշկը խորհուրդ է տալիս աղցանները պատրաստել այն չափաբաժնով, որը կարելի է ուտել մեկ կերակուրի ընթացքում: Նրա խոսքով՝ սոուսով ուտեստի պահպանման ժամկետը շատ կարճ է, բայց՝ նույնիսկ առանց սոուսի կեղևազերծված բանջարեղենը հնարավոր չէ երկար պահել:

«Թթվասերով աղցանի համար պիտանելիության ժամկետը միանգամից կրճատվում է, քանի որ դա կաթնաթթվային մթերք է: Բուսական յուղով աղցանը կարող է մի փոքր ավելի երկար ժամկետ ունենալ, բայց ցանկացած աղցանի մեջ հյութն առանձնանում է, և դա լրացուցիչ վտանգ է ստեղծում մանրէների ակնթարթային աճի համար: Մի մաքրեք շատ բանջարեղեն, կեղևազերծված բանջարեղենը նաև արագորեն աղտոտվում է մանրէներով: Աղցանը պահելը միշտ վարակի վտանգ է պարունակում», – զգուշացրել է Դիանովան:

Նրա խոսքով ՝ չարժե այդ ուտեստը պահել նույնիսկ սառնարանում, քանի որ որոշ մանրէներ, որոնք բազմանում են հում բանջարեղենի վրա, նախընտրում են հենց այդ ջերմաստիճանը:

Բաժիններ
Ուղիղ
Լրահոս
Որոնում