Սուրճի արտադրությամբ զբաղվող ամերիկյան Starbucks կորպորացիան հունիսի վերջին կհրաժարվի ելակի ֆրապուչինոյում որպես գունանյութ օգտագործել բզեզներից ստացված մզվածքը, ինչի կիրառումը , որպես գունավորիչ, պաշտոնապես թույլատրված է:
Այս մասին ընկերությունը հայտնել է իր բլոգում՝ որպես պատճառ նշելով բուսակեր հաճախորդների ճնշումները:
Բզեզներից ստացված գունավորիչ նյութի փոխարեն, ընկերությունը կօգտագործի լիկոմինը՝ լոլիկից ստացված բնական գունանյութը:
Starbucks-ը ելակի ֆրապուչինոյում օգտագործվող գունավորիչի մասին հայտնել էր մարտին՝ փորձելով բավարարել սպառողների հետաքրքրասիրությունը:
Կոշենիլ տեսակի բզեզների մզվածքը ըմպելիքների արտադրությունում դադարեցնելու պահաաջն առաջինը բարձրացրել էր տեղացի մի բլոգեր, որին այնուհետև միացել էին բազմաթիվ սպառողներ: