Լյարդի աշխատանքն ու վիճակը կարելի Է բարելավել, եթե օրական մարդն ընդունի գոնե 50-ական գրամ բոլորիս հայտնի մի մթերք՝ կաթնոշոռ: Այդ մասին, ռադիո Sputnik-ին տված հարցազրույցում հայտարարել Է բժիշկ սննդագետ Նուրյա Դիանովան: Ոչ առողջ կենսակերպ վարող մարդու լյարդի բջիջներում աստիճանաբար սկսում Է ճարպ կուտակվել:
Դրա քանակությունը նվազեցնելուն օգնում Է մետիոնինը՝ ամինաթթու, որը պարունակում Է կաթնաշոռը, պատմել Է Դիանովան: «Այդ ամինաթթուն շատ լավ Է աշխատում լյարդի հետ, լյարդի ցանկացած հիվանությունների դեմ: Ես կասեի, որ մետիոնինը նպաստում Է լյարդի մեջ ճարպի քանակության նվազմանը: Գիտական լեզվով կարելի Է ասել, որ կաթնոշոռը բարելավում Է լյարդի բջիջների նյութափոխանակությունը»,-ճշտել Է սննդագետը:
Միջին վիճակագրական մարդուն հանձնարարվում Է օրական օգտագործել առնվազն 50 գրամ կաթնաշոռ, նշում Է Դիանովան: «Կարծում եմ՝ կաթնաշոռը կարելի Է օգտագործել թե՛ նախաճաշին, թե՛ ճաշին, թե՛ ընթրիքին: Նախաճաշին բավական Է 50 գրամ կաթնաշոռը: Ճաշին կարելի Է մինչեւ 100 գրամ, ընթրիքին նույնպես կարելի Է նույնքան կաթնաշոռ օգտագործել»,-նշել Է Դիանովան: Նրա խոսքով՝ կաթնաշոռի բաղադրությամբ մարդը կարող Է ստանալ օրգանիզմի համար օգտակար նյութերի «լավագույն զուգակցումներից մեկը», հաղորդել Է ՌԻԱ Նովոստին: