
Սննդաբան Սվետլանա Ֆուսն իր Instagram- ում թվարկել է հապալասի օգտակար հատկությունները:
Նա նշել է, որ սիլիցիումի մեծ պարունակության պատճառով հատապտուղն ամրացնում է ոսկորները, բարելավում հոդերի շարժունակությունը, մաշկը, մազերը և եղունգները: Հապալասը պարունակում է նաև շատ երկաթ, յոդ, մանգան և հակաօքսիդանտներ: Բացի այդ, այս հատապտուղը պարունակում է միրտիլին, որն իջեցնում է արյան մեջ շաքարի մակարդակը:
«Ուտելով թարմ հապալաս՝ մարդը յուրացնում է նրա օգտակար հատկությունների միայն մի մասը, քանի որ կորիզը գործնականում չի մարսվում: Միևնույն ժամանակ, հատապտղի շատ արժեքավոր նյութեր հենց կորիզում են: Դրանց թվում կան կարևոր բաղադրիչներ. օմեգա ճարպաթթուներ, պոլիֆենոլներ, հակաօքսիդանտներ, պեկտիններ և քլորոգենաթթու», – ասել է փորձագետը: