Պերուացի հանրահայտ ավագ-խոհարար Գաստոն Ակուրիոն որոշել է երկրում տարածել տեղական մթերքները, այդ պատճառով օգտագործում է լրատվական միջոցներին, որպեսզի բնակչության ուշադրությունը հրավիրի կարտոֆիլի քիչ հայտնի տեսակին՝ Yawar անվանումով, հայտում է kedem.ru-ն:
Այդ կարտոֆիլն ունի մուգ կարմիր կեղև և միջուկ, որի համար ստացել է «արյունոտ» անունը: Գաստոնն այդ կարտոֆիլը անվանում է Պերուի կենսաբազմազանության գանձ և աշխատում է այն երկրում օգտագործելի դարձնել: Նա հույս ունի, որ շուտով պերուցիները այն կգնահատեն և կսիրեն, որն էլ կնպաստի աշխարհում նրա տարածմանը:
Մայիսի 30-ից այդ կարտոֆիլը կվաճառվի Պերուի սուպերմարկետներում: