Առողջ դիետան ներառում է ոչ միայն ճիշտ սնունդ, այլև դրանք ողջ օրվա ընթացքում խելամիտ բաշխում: Որոշակի մթերքներ պետք է ուտել միայն սահմանափակ ժամերի, ասվում է Հարբինի համալսարանի գիտնականների ուսումնասիրության մեջ, որը հրապարակվել է Ամերիկյան սրտաբանական ասոցիացիայի ամսագրում:
Մասնագետների կարծիքով՝ այս սկզբունքի պահպանումը կանխում է քաղցկեղի, սրտանոթային համակարգի հիվանդությունների և շաքարախտի զարգացման ռիսկը: Գիտնականները կապ են գտել կեսօրին մրգեր ուտելու և սրտի հիվանդությունների թվի նվազման միջև: Միևնույն ժամանակ, «արևմտյան սննդակարգի» ներկայացուցիչները (ովքեր մեծ քանակությամբ հացահատիկային և օսլա պարունակող կերակուրներ էին օգտագործում ՝ հաց, կարտոֆիլ, պանիր, միս) հաճախ տառապում են նմանատիպ հիվանդություններից:
Հետազոտողները պարզել են նաև, որ բանջարեղենով ընթրիքը կանխում է հիվանդությունների բոլոր երեք կատեգորիաները: Բացի այդ, մասնագետները խորհուրդ են տալիս առաջին անգամ ուտելուց հետո մրգեր ուտել, իսկ երկրորդից հետո՝ կաթնամթերք: Բայց հիմնական կերակուրներից հետո կարտոֆիլ կամ այլ օսլա պարունակող կերակուրներ ուտելն ընդհանրապես խորհուրդ չի տրվում