Վնասակար մթերքների չարաշահման հետ կապված հետևանքները կարող են խորացնել կորոնավիրուսի ընթացքը կամ մեծացնել վարակման ռիսկը: Այս մասին «Ռոսիյսկայա գազետա» -ին տված հարցազրույցում խոսել է թերապևտ և սննդաբան Եկատերինա Բուրլյաևան:
Միևնույն ժամանակ, նա նշել է, որ ոչ մի մթերք չի կարող ինքնին հարուցել հիվանդությունը:
«Սա միանգամյա ազդեցություն չէ, այլ մի շարք սխալ սովորությունների համադրություն, որոնք հանգեցնում են հիվանդությունների և, որոնք, ի վերջո, կանդրադառնան COVID-19- ի ընթացքի և հիվանդացության վրա», – կիսվել է փորձագետը:
Ըստ Բուրլյաևայի, համավարակի ընթացքում պետք է հրաժարվել հագեցած և տրանս-իզոմերային ճարպաթթուներից, հացից և հացաբուլկեղենից, գազավորված խմիչքներից և հյութերից, ինչպես նաև երշիկեղենից, չիպսերից, մայոնեզից, արագ սննդից և ալկոհոլից։