Սննդաբան Եվա-Մարիա ֆոն Բրուխն ավանել է 6 մթերքներ, որոնք ներգործում են մարդու իմունային համակարգի վրա եւ ազդում ինֆեկցիաներին դիմակայելու հարցում, հաղորդում է Focus-ը:
Այսպես, փորձագետը խորհուրդ է տալիս ձմռանը սպանախ ուտել, այն հարուստ է վիտամին A-ով եւ պահպանում է լորձաթաղանթների առողջությունը: Դրանից բացի, Բրուխը նշել է գազարի օգտակարության մասին, որի բաղադրության մեջ կարոտինոիդներ են մտնում, որոնք հակաօքսիդանտ հատկություն ունեն:
Սննդաբանը նաեւ խորհուրդ է տվել օգտագործել ձուկ (B խմբի վիտամինները եւ ցինկը ամրացնում են օրգանիզմի պաշտպանությունը) եւ ընկուզեղեն ու սերմեր, որոնք հարուստ են ոչ միայն ցինկով, այլ նաեւ վիտամին E-ով եւ պղնձով: