Սովորական կարտոֆիլը օրգանիզմի համար վիտամինների և միկրոտարրերի ամենամեծ պահեստն է: Այդ մասին են վկայում Վաշինգտոնի համալսարանի գիտնականների հետազոտությունների տվյալները, հայտնում է napensii.ua-ն:
Գիտնականները կատոֆիլը համարում են ամենաարժեքավոր սննդամթերքներից մեկը: Դա սննդային կալիումի՝ մարդու առողջության համար կաևորագույն հանքանյութերից մեկի ամենաէժան աղբյուրն է: Եթե մարդն օգտագործում է կալիումի ոչ բավարար քանակություն, ապա նրա մոտ կարող են առաջանալ ֆիզիկական և հոգեկան խանգարումներ: Փորձագետները խորհուրդ են տալիս օրական օգտագործել 4700 միլիգրամ կալիումից ոչ պակաս:
Սննդաբանների խոսքերով՝ եթե կարտոֆիլը ընդգրկվի մշտական օրաբաժնում, ապա կարելի է ստանալ կալիումի պահանջվող քանակությունը առանց ջանքերի: Բացի կալիումից, կարտոֆիլը պարունակում է նաև C վիտամին: