Համեղ ուտելիքը կրճատում է մարդու կյանքը: Այդ մասին հայտնել են հարավկորեացի գիտնականները, հայտնում է rosbalt.ru-ն:
Գլխուղեղի սենսորային բջիջները, որոնք ակտիվանում են որոշ համերի և հոտերի ազդեցությունից, ուժեղացնում են ինսուլին-6 հորմոնի սինթեզը: Այդ հորմոնի բարձրացված պարունակությունը արյան մեջ բացասաբար է ազդում կյանքի ընդհանուր տևողության վրա, բացատրել են հետազոտողները:
Գիտնականները նշում են, որ հոտի և համի նկատմամբ ամենազգայունը ավելորդ քաշ ունեցող մարդիկ են: Առաջին հերթին նրանք պետք է մտածեն սննդային նախընտրությունների փոփոխման մասին: