ԱՄՆ Վերմոնթ նահանգի գարեջրի առաջարկը գերազանցում է պահանջարկին, չնայած որ աշխարհի տարբեր ծայրերից շատ զբոսաշրջիկներ են ժամանում այն փորձելու համար, գրում է Kedem-ը:
Քանի որ լավ գարեջուրը երկար չի պահպանվում, այն որոշվել է օգտագործել պանիրների արտադրության մեջ: Այն գործածվում է կիսաչոր վերմոնթյան պանիրները լվանալու համար: Դրանից հետո պանիրը ստանում է, այսպես ասած, «հողասնկային» բույր և ավելի փափուկ է դառնում: Ներկայումս Վերմոնթում արտադրվում է առնվազն 12 տեսակի գարեջրային պանիր: