Հնուց մարդիկ իմացել են՝ այն հացը, որը դեռ գոլորշի է արձակում, չի կարելի ուտել, քանի որ առաջանում են խնդիրներ մարսողական համակարգում, հայտնում է allwomen.net.ua-ը:
Թարմ տաք հացի մեջ տեղի են ունենում ակտիվ պրոցեսներ, սեղմվում են գազերը, սառչում են ճարպերը, սպիտակուցները զուգորդվում են միմյանց հետ, խոնավությունը գոլորշիանում է: Այդ փուլում հացը խորհուրդ չի տրվում նույնիսկ կտրել: Քանի դեռ այն չի սառել մինչև սենյակային ջերմաստիճանը, հացի կառուցվածքը դեռ ամուր չէ և չի կարելի օգտագործել:
Տաք հացից կարող են բարձրանալ ստամոքսի թթվայնությունը և առաջանալ այրոցի նոպաներ: