Եղեսպակի և պերիլայի թեյերը ճնշում են COVID-19 ակտիվությանը: Այս մասին հայտարարել է Էսենի համալսարանական հիվանդանոցի վիրուսաբանության ինստիտուտի գիտնականը։
Այստեղ կորոնավիրուսով վարակված բջիջները մշակում են այս խոտաբույսերից ստացված թեյերով, հաղորդում է ՌԻԱ Նովոստին:
Նշվում է, որ ըմպելիքները պատրաստելիս մասնագետները նախ եռացրել են դրանք, ապա թեյը երկու ժամ թրմել են 60 °C ջերմաստիճանում`բուսական բաղադրիչներով առավելագույն հագեցվածություն ապահովելու համար:
Փորձի արդյունքների համաձայն, կորոնավիրուսային վարակի վերարտադրությունը էապես ճնշելու համար բավարար է եղեսպակի և պերիլայի անգամ 30 րոպե ազդեցությունը:
Փորձագետները նշում են, որ այս դեպքում մենք չենք խոսում ընդհանուր հակավիրուսային ազդեցության մասին, քանի որ հերպեսի վիրուսի դեպքում նման արդյունքի հասնել չի հաջողվել։
Նրանց խոսքով, այս խոտաբույսերով պատրաստված թեյերը կարող են օգտագործվել որպես կանխարգելիչ միջոց COVID-19- ի դեմ, բայց դրանց ուսումնասիրության արդյունքները դեռ կգնահատվեն այլ գիտնականների կողմից: