Ադի-բուդին հազարամյակների ընթացքում եղել է ամերիկյան հնդկացիների սիրելի ուտելիքը, ովքեր պատահաբար հայտնաբերել են, որ եգիպտացորենի որոշ տեսակներ տաքացնելուց պայթում են:
Ադի-բուդին պարունակում է շատ բջջանյութ, որը չափազանց օգտակար է մարսողական համակարգի համար և օրգանիզմից դուրս է բերում թույներն ու նիտրիդները, հետևաբար նպաստում է նիհարելուն: Այս մասին հաղորդում է 03info.com-ը:
Ադի-բուդիի պարբերաբար օգտագործումը նպաստում է արյան մեջ շաքարի քանակի մակարդակի կայունացմանը և ինսուլինի արտադրմանը, որը կարևոր է շաքարախտով հիվանդների համար: Այն պարունակում է մեծ քանակությամբ B1, B2 վիտամիններ:
Սակայն ադի-բուդիի օգտակարությունը պահպանելու համար հարկավոր է զոհաբերել նրա համը. ձեթի, աղի և շաքարի ավանդական ավելացումները վերացնում են նրա օգտակարությունը: