Ռուսասատանցի գիտնականներն աճեցրել են կանեփի նոր տեսակ, որը թմրանյութեր չի պարունակում: Այս հայտնագործությունն արվել է Վավիլովի անվան բուսաբուծության ինստիտուտում:
Կանեփն առաջին հերթին գյուղատնտեսական կարեւոր մշակաբույս է, որից կարելի է ստանալ կտոր եւ ձեթ: Բայց քանի որ այս մշակաբույսի որոշ նյութեր կարող են նաեւ օգտագործվել որպես թմրանյութ, այն ակտիվ աճեցվում է ավելի քանի 10 տարի:
Կանեփից ստացված ձեթը նվազեցնում է խոլեստերինն արյան մեջ եւ շատ օգտակար է սրտանոթային խնդիրներ ունեցողների համար: