Այն կանանց դեպքում, ովքեր հղիության ընթացքում բազմազան դիետաներ են պահում, դժվարահաճ երեխաներ ունենալու հավանականությունը քիչ է:
Տասնամյակների հետազոտությունները ցույց են տվել, որ այն հոտերը և համերը, որոնք երեխան զգում է իր կյանքի առաջին շաբաթներին և ամիսներին, այդ ուտելիքներն ու հոտերն էլ սկսում է սիրել:
Որոշ դեպքերում երեխաները դեռ արգանդում արդեն զգում են այն ուտելիքի համը, որ իրենց մայրը ընդունում են: Հղիության ընթացքում` այն ժամանակահատվածում, երբ ձևավորվում է պտղի ուղեղը, մոր կերածից որոշակի մաս անցնում է նրան:
Բժիշկներն ուսումնասիրել են հոտի ազդեցությունը պտղի վրա: Մի փորձի ընթացքում նրանք որոշ կանանց հղիության վերջին օրերին անիսոնի հոտ ու համ ունեցող թխվածքաբլիթներ և քաղցրավենիքներ են տվել: Կանանց մյուս խումբը սնվել է սովորական սննդակարգով: Ծնվելուց հետո երեխաների դեմքին դեռ մնացել էր անիսոնի հոտը:
Ի դեպ, նույնպիսի արդյունք է ստացվում նաև ալկոհոլի դեպքում, սակայն պտղի առողջության վրա ազդեցությունն, իհարկե, բացասական է: