Սննդաբան, Կանադայի սննդաբանների ասոցիացիայի անդամ Նատալյա Նեֆեդովան Sputnik ռադիոյին տված հարցազրույցում բացահայտել է սոխի օգտակար հատկությունները:
Նրա խոսքով՝ սոխը պարունակում է վիտամիններ և հանքանյութեր, բջջանյութեր և բազմաթիվ բուսական սննդանյութեր: Իր յուրահատուկ քիմիական բաղադրության շնորհիվ այն կարողանում է ճնշել օրգանիզմի բորբոքային պրոցեսները եւ ամրապնդել իմունային համակարգը: Սոխի հարուստ համը կօգնի նաև նվազեցնել օգտագործվող աղի քանակը:
Միևնույն ժամանակ, Նեֆեդովան հորդորել է սոխը չընկալել որպես դեղամիջոց, որը պետք է ընդունեն միայն նրանք, ովքեր արդեն հիվանդ են: Նա խորհուրդ է տվել կանոնավոր կերպով ուտել այն՝ կանխարգելման նպատակով: Սննդաբանը շեշտել է, որ սոխն օգտակար է սրտանոթային և ուռուցքաբանական հիվանդություններով, ինչպես նաև շաքարային դիաբետ ունեցող մարդկանց համար:
«Միակ բացասական կողմն այն է, որ դա ուտելուց հետո հոտ է առաջանում. բայց ոչ բերանից. այն իրականում մաշկից է գալիս, քանի որ նյութերը դուրս են գալիս ծակոտիների միջով», – ասել է բժիշկը: