Հնդիկ սննդաբան Նենսի Դեհրան նշել է այն հիմնական սխալները, որոնք խանգարում են նիհարելիս: Նրա ցուցումները մեջբերում է The Indian Express- ը:
Ըստ Դեհրայի՝ շատ մարդիկ, որոնք դիետայի ընթացքում որպես հիմնական սնունդ են ուտում աղցաններ, մոռանում են, թե որքան կալորիական է նրանց լցոնումը: Դիետոլոգը խորհուրդ է տալիս ուշադիր հետևել յուղի և լցոնման այլ բաղադրիչների քանակին, որպեսզի այն շատ կալորիական չլինի:
Մեկ այլ տարածված սխալ Դեհրան անվանում է մեկ կամ երկու գդալ ճաշատեսակները փորձելու սովորությունը, որոնք ուտում են սիրելիները: «Նույնիսկ ամենափոքր քանակությունը, օրինակ ՝ սոուսով մակարոնը, կարող է պարունակել 80 -ից 120 կիլոկալորիա: Ես չեմ ասում, որ դուք պետք է ամբողջությամբ հրաժարվեք սովորական ճաշի մեկ- երկու կտորից, բայց այդ չհաշված կալորիաները կարող են ի չիք դարձնել ձեր ջանքերը: Ամեն դեպքում, չպետք է ամեն օր տարվել նման «փորձերով»,- ասել է Դեհրան:
Նա նաև զգուշացրել է դիետա պահելիս մրգերի ավելորդ սպառման մասին: «Մրգերը վիտամինների, հանքանյութերի, բջջանյութերի և հակաօքսիդանտների հիանալի աղբյուր են: Բայց մի մոռացեք, որ դրանք պարունակում են նաև կալորիաներ: Նույնիսկ եթե ոչ շատ, բայց եթե չափից շատ եք մրգերով տարվում, ապա միանգամայն հնարավոր է չստանալ ցանկալի արդյունքը»,- ասում է սննդաբանը:
Քիչ շարժվելը, ըստ մասնագետի, նույնպես կարող է խանգարել նպատակին հասնելուն: Դեհրան խորհուրդ է տալիս հնարավորինս շատ տեղաշարժվել. նույնիսկ տան պայմաններում:
Ձեր սննդակարգին ճշգրիտ հավատարիմ մնալու համար ձեր դիետոլոգը խորհուրդ է տալիս հետևել բաժնի չափերին և ճշգրիտ հաշվարկել կալորիականության ընդունումը:
Դեհրան նաև հորդորել է ուտել դանդաղ և զգույշ՝ առանց շեղվելու հեռուստացույցի, հեռախոսի պատճառով: Չափից շատ մի՛ կերեք անգամ դիետիկ արտադրանքները։ Նրա կարծիքով, արժե կանգ առնել, երբ մոտ 80 տոկոսով կուշտ եք զգում: Բացի այդ, նա խորհուրդ է տալիս բոլորին ընտրել հավասարակշռված դիետա՝ բավարար քանակությամբ բջջանյութերով և ճարպերով: