Wednesday, 22 09 2021
01:00
ԱՄՆ-ն և ԵՄ-ն կհամագործակցեն կորոնավիրուսի վերաբերյալ ապատեղեկատվության դեմ պայքարի հարցում
Իսրայելական անօդաչու թռչող սարքն ընկել է Սիրիայի տարածքում
Ամենայն Հայոց Կաթողիկոսն ընդունել է Սամվել Կարապետյանին եւ «Հայկական բիզնես ֆորում 2021»-ի մասնակիցներին
00:20
Աֆղանստանում տնային տնտեսությունների միայն հինգ տոկոսն ունի բավարար քանակությամբ օրական սնունդ. ՄԱԿ
00:10
Գերմանիան ԱՀԿ ղեկավարի պաշտոնում կրկին առաջադրել է Գեբրեյեսուսի թեկնածությունը
00:00
Բորիս Ջոնսոնը խորհուրդ է տվել Ֆրանսիային «հավաքել իրեն» AUKUS համաձայնագրի հարցում
23:50
Alitalia ավիաընկերությունը չեղարկել է ավելի քան 160 չվերթ
23:40
ԱՄՆ-ում դեռահաս է մահացել փողոցային կրակոցների հետևանքով
Դմիտրի Պեսկովն անդրադարձել է ՄԱԿ-ում Էրդողանի հայտարարություններին
Կրեմլում դժվարացել են ասել, թե Պուտինը երբ դուրս կգա ինքնամեկուսացումից
Մահվան ելքով ավտովթար՝ Երևան-Մեղրի ավտոճանապարհին
23:10
ԱՄՆ-ում Ֆրանսիայի դեսպանը հետ կվերադառնա Վաշինգտոն
23:00
Ավստրալիայում գրանցվել է երկրի պատմության ընթացքում ամենաուժեղ երկրաշարժը
22:50
Աֆղանստանում զինված հարձակման հետևանքով հինգ մարդ է մահացել
Վրաստանի վարչապետը հանդիպում Է անցկացրել Ավստրիայի, Թուրքիայի եւ Մոլդովայի ղեկավարների հետ
22:30
Ֆրանսիայի պաշտպանության նախարարը խոսել է ՆԱՏՕ-ի ներսում քաղաքական երկխոսության բացակայության մասին
22:20
Բայդենն ու Մակրոնը հեռախոսազրույց են ունեցել
Արշակ Կարապետյանը հանձնարարել է հատուկ ուշադրություն դարձնել զինված ուժերում բջջային կապից օգտվելու հրամանի պահանջների կատարմանը
ՀՀ ոստիկանապետն այցելել է Հայրենիքի պաշտպանի վերականգնողական կենտրոն
Թուրքական Bayraktar TB3 անօդաչուի առաջին թռիչքը նախատեսվում է 2022 թվականին
21:40
Ուկրաինան կարող Է ԵՄ-ի հետ «բաց երկնքի» մասին համաձայնագիրն ստորագրել հոկտեմբերի գագաթնաժողովում
Ամբողջ աշխարհը Ուկրաինայի հետ է, բայց մեզ տխրեցնում է ՀՀ դիրքորոշումը․ Բոժկո
Մեկնարկել է Գյումրու ՏԻՄ ընտրությունների քարոզարշավը
21:10
Հանգստի լավագույն ուղղությունները 2021 աշնանը
Ունենք ԱԺ պատգամավորներ, ովքեր կառաջադրվեն ՏԻՄ ընտրություններին որպես համայնքի ղեկավարներ․ Բաքոյան
ՌԴ-ն Մինսկի խումբը ԼՂ խնդրի կարգավորման տեսանկյունից կարևոր գործիք է համարում
Անկախության տոնի առթիվ Տաջիկստանի նախագահը շնորհավորել է Նիկոլ Փաշինյանին
Միրզոյանը Լիտվայի իր գործընկերոջն է ներկայացրել Ադրբեջանի կողմից ՀՀ տարածք ներթափանցման հետևանքով ստեղծված իրադրությանը
20:20
Զելենսկին և Էրդողանը քննարկել են ազատ առևտրի և ռազմական համագործակցության հարցեր
Էրդողանն ու Վրաստանի վարչապետը քննարկել են Կովկասում տիրող իրավիճակը

Բժիշկը նշել է աղցանների համար լավագույն սոուսները

Սննդաբան, գաստրոէնտերոլոգ, խոհարարական բլոգեր Նուրիա Դիանովան Sputnik ռադիոյին տված հարցազրույցում պատմել է, թե ամռանը աղցանների որ սոուսներին նախապատվություն տալ, և որքան կարելի է պահել պատրաստի ուտեստը:

Աղցանները կարելի է պատրաստել ինչպես բանջարեղենից, այնպես էլ մրգերից. երկու դեպքում էլ, որպես լրացում, թթվասերը կարող է օգտագործվել որպես սոուս: Բժիշկը խորհուրդ է տալիս դա լցնել մեծ տարածում գտած, բայց ոչ օգտակար մայոնեզի փոխարեն։

Դիանովան ընդգծել է, որ թթվասերը բնական է, կոնսերվանտներ չի պարունակում: Դրա մեջ պարզապես կարելի է ավելացնել որոշ խոտաբույսեր՝ ըստ ճաշակի: Մրգային աղցանին ևս կարելի է ավելացնել թթվասեր կամ յոգուրտ. դա առողջարար է:

Շատերը սիրում են բուսական յուղով աղցաններ. սա հիանալի տարբերակ է, կարծում է սննդաբանը: Նա խորհուրդ է տալիս ընտրել չզտված յուղեր, որոնք պարունակում են E և A վիտամիններ, և չսահմանափակվել միայն արևածաղկի բուսայուղով, այլ նաև օգտագործել այլ բույսերից պատրաստված արտադրանք: Նրանցից շատերն ունեն յուրահատուկ հատկություններ:

«Կան շատ յուղեր. Դուք կարող եք վերցնել ընկույզի յուղ, խաղողի կորիզի յուղ: Դդմի յուղը «ռումբ» է տղամարդկանց համար, դա օգտակար է շագանակագեղձի համար: Կտավատի ձեթը, ընդհանուր առմամբ, ռուսական գերսննդամթերք է», – շարունակել է Դիանովան:

Բժիշկը խորհուրդ է տալիս աղցանները պատրաստել այն չափաբաժնով, որը կարելի է ուտել մեկ կերակուրի ընթացքում: Նրա խոսքով՝ սոուսով ուտեստի պահպանման ժամկետը շատ կարճ է, բայց՝ նույնիսկ առանց սոուսի կեղևազերծված բանջարեղենը հնարավոր չէ երկար պահել:

«Թթվասերով աղցանի համար պիտանելիության ժամկետը միանգամից կրճատվում է, քանի որ դա կաթնաթթվային մթերք է: Բուսական յուղով աղցանը կարող է մի փոքր ավելի երկար ժամկետ ունենալ, բայց ցանկացած աղցանի մեջ հյութն առանձնանում է, և դա լրացուցիչ վտանգ է ստեղծում մանրէների ակնթարթային աճի համար: Մի մաքրեք շատ բանջարեղեն, կեղևազերծված բանջարեղենը նաև արագորեն աղտոտվում է մանրէներով: Աղցանը պահելը միշտ վարակի վտանգ է պարունակում», – զգուշացրել է Դիանովան:

Նրա խոսքով ՝ չարժե այդ ուտեստը պահել նույնիսկ սառնարանում, քանի որ որոշ մանրէներ, որոնք բազմանում են հում բանջարեղենի վրա, նախընտրում են հենց այդ ջերմաստիճանը:

Բաժիններ
Ուղիղ
Լրահոս
Որոնում