Friday, 19 04 2024
Սահմանի հստակ ֆիքսումը դառնալու է ՀՀ տարածքային ամբողջականության պաշտպանությանը միտված լեգիտիմ գործոն․ Կոնջորյան
Փրկարարները Գորիսում իրականացրել են հարկադիր քարաթափում
ՀՀ ԿԳՄՍ փոխնախարարը և ԱԶԲ պատասխանատուները քննարկել են դպրոցների սեյսմակայունության հիմնախնդիրը
Հայաստանն էականորեն խորացնում է իր համագործակցությունը Եվրոպական միության և ԱՄՆ-ի հետ. ԱԳ նախարար
Արցախի ԱԺ-ն ՌԴ համապատասխան կառույցների հետ անհապաղ քննարկումներ է խնդրում սկսել
Երևանն ու Բաքուն 4 գյուղի հատվածում պայմանավորվել են սահմանազատման հարցում
20:00
Live. «Առաջին լրատվական» տեղեկատվական-վերլուծական կենտրոն
«Հարսնաքար», «Բյուրեղ», տներ, մեքենաներ, միլիարդներ. Դատախազությունը պահանջում է Ռ. Հայրապետյանից
Հայաստանում կգործի ժամանակավոր նպաստների թերթիկների ձևակերպման միասնական հարթակ
19:30
ԱՄՆ պետքարտուղարը խոսել է Ուկրաինային օգնություն տրամադրելու ուշացման հետևանքների մասին
Ամփոփվել են ՀՀ քաղշինկոմիտեում և ԿԳՄՍՆ-ում Պետական վերահսկողական ծառայության ուսումնասիրությունների արդյունքները
19:10
Մինչև 10% քեշբեք GetTransfer-ից՝ IDBank-ի քարտերով
19:00
Սպիտակ տան ներկայացուցիչն ու Ուկրաինայի վարչապետը քննարկել են ռեֆորմները
ՀԱՄԱՍ-ի առաջնորդ Իսմայիլ Հանիեն կայցելի Թուրքիա
18:40
G7-ի երկրները մտադիր են շարունակել ռազմական, ֆինանսական և քաղաքական օգնությունը Կիևին
18:30
Հնդկաստանը Ֆիլիպիններին հրթիռներ է վաճառում
18:20
Ալիևն ու Շոլցը կհանդիպեն
«4 գյուղերով» Փաշինյանը Ալիևին քարշ է տալիս սահմանազատման գործնթացի մեջ
ՀՀ համար Լավրովը՝ «բլիթ», Զախարովան՝ «մտրակ»
18:10
Ալիևն ու Պուտինը կհանդիպեն ապրիլի 22-ին
Լրատվական-վերլուծական երեկոյան թողարկում
18:01
ԵՄ-ը կարող է Ուկրաինային Patriot համակարգեր տրամադրել
Ռուս խաղաղապահների «սուրբ տեղի» դատարկությունը
Սահմանազատման հանձնաժողովները մի շարք կարևոր հարցերում պայմանավորվածության են եկել
«ՌԴ-ն նոր բանակցությունների դեպքում չի դադարեցնի ռազմական գործողությունները». Լավրով
208 մլն դրամի անարդյունավետ ծախս. ՊՎԾ-ն խախտումներ է հայտնաբերել դպրոցաշինության ոլորտում
Իրանն ու Իսրայելը կդադարեն ուղիղ հարվածներ հասցնել. CNN
17:46
Ուկրաինան հայտնել է, որ Դնեպրոպետրովսկի մարզի գնդակոծության հետևանքով կա 8 զոհ
Առաջին անգամ Հայաստանի եւ Ադրբեջանի միջեւ, չորս գյուղերի հատվածում, գոյություն կունենա սահմանազատված պետական սահման. Վարչապետի աշխատակազմ
Հայաստանն ու Ադրբեջանը նախնական համաձայնեցրել են սահմանագծի առանձին հատվածները

Բժիշկը նշել է աղցանների համար լավագույն սոուսները

Սննդաբան, գաստրոէնտերոլոգ, խոհարարական բլոգեր Նուրիա Դիանովան Sputnik ռադիոյին տված հարցազրույցում պատմել է, թե ամռանը աղցանների որ սոուսներին նախապատվություն տալ, և որքան կարելի է պահել պատրաստի ուտեստը:

Աղցանները կարելի է պատրաստել ինչպես բանջարեղենից, այնպես էլ մրգերից. երկու դեպքում էլ, որպես լրացում, թթվասերը կարող է օգտագործվել որպես սոուս: Բժիշկը խորհուրդ է տալիս դա լցնել մեծ տարածում գտած, բայց ոչ օգտակար մայոնեզի փոխարեն։

Դիանովան ընդգծել է, որ թթվասերը բնական է, կոնսերվանտներ չի պարունակում: Դրա մեջ պարզապես կարելի է ավելացնել որոշ խոտաբույսեր՝ ըստ ճաշակի: Մրգային աղցանին ևս կարելի է ավելացնել թթվասեր կամ յոգուրտ. դա առողջարար է:

Շատերը սիրում են բուսական յուղով աղցաններ. սա հիանալի տարբերակ է, կարծում է սննդաբանը: Նա խորհուրդ է տալիս ընտրել չզտված յուղեր, որոնք պարունակում են E և A վիտամիններ, և չսահմանափակվել միայն արևածաղկի բուսայուղով, այլ նաև օգտագործել այլ բույսերից պատրաստված արտադրանք: Նրանցից շատերն ունեն յուրահատուկ հատկություններ:

«Կան շատ յուղեր. Դուք կարող եք վերցնել ընկույզի յուղ, խաղողի կորիզի յուղ: Դդմի յուղը «ռումբ» է տղամարդկանց համար, դա օգտակար է շագանակագեղձի համար: Կտավատի ձեթը, ընդհանուր առմամբ, ռուսական գերսննդամթերք է», – շարունակել է Դիանովան:

Բժիշկը խորհուրդ է տալիս աղցանները պատրաստել այն չափաբաժնով, որը կարելի է ուտել մեկ կերակուրի ընթացքում: Նրա խոսքով՝ սոուսով ուտեստի պահպանման ժամկետը շատ կարճ է, բայց՝ նույնիսկ առանց սոուսի կեղևազերծված բանջարեղենը հնարավոր չէ երկար պահել:

«Թթվասերով աղցանի համար պիտանելիության ժամկետը միանգամից կրճատվում է, քանի որ դա կաթնաթթվային մթերք է: Բուսական յուղով աղցանը կարող է մի փոքր ավելի երկար ժամկետ ունենալ, բայց ցանկացած աղցանի մեջ հյութն առանձնանում է, և դա լրացուցիչ վտանգ է ստեղծում մանրէների ակնթարթային աճի համար: Մի մաքրեք շատ բանջարեղեն, կեղևազերծված բանջարեղենը նաև արագորեն աղտոտվում է մանրէներով: Աղցանը պահելը միշտ վարակի վտանգ է պարունակում», – զգուշացրել է Դիանովան:

Նրա խոսքով ՝ չարժե այդ ուտեստը պահել նույնիսկ սառնարանում, քանի որ որոշ մանրէներ, որոնք բազմանում են հում բանջարեղենի վրա, նախընտրում են հենց այդ ջերմաստիճանը:

Բաժիններ
Ուղիղ
Լրահոս
Որոնում