Thursday, 28 03 2024
«Հայաստան» հիմնադրամը շարունակում է աջակցել Լիբանանում գործող հայկական կրթական հաստատություններին
ФСБ-ի օպերատիվ-հետախուզական աշխատանքները ՀՀ-ում շարունակվում են. Արթուր Սաքունց
«Հայաստանը վերածվել է Արևմուտքի վտանգավոր գործիքի». Զախարովա
13:00
Ուկրաինական նոր օրենքը խտրականություն է դնում ռուսալեզուների, հայալեզուների ու գնչուների նկատմամբ
Քննչական կոմիտեի վետերանները հանդիպել են նորանշանակ քննիչներին
ԿԳՄՍ նախարարն ու Ֆրանսիայի դեսպանն այցելել են ակադեմիական քաղաքի տարածք
Անհրաժեշտ է անցկացնել հանրաքվե Խզմալյանի 3 առաջարկները
Ճանապարհային քարտեզն ազատագրման քարտեզ է. Ազատ Արշակյան
Գազայի գոտի մարդասիրական օգնություն հասցնելու համար մեզ Եգիպտոսի աջակցությունն է պետք. Փաշինյան
12:30
ԱՄԷ-ի և Եգիպտոսի ռազմաօդային ուժերն օդային ճանապարհով օգնության խոշորագույն խմբաքանակն են հասցրել Գազայի հատված
Ցանկացած գործունեություն, որը հետ կպահի ժողովրդավարական գործընթացներից՝ կարժանանա կոշտ դիմադրության
Երկարացվեց Արցախցիներին տրվող 40+10 հազար դրամ աջակցության ժամկետը
«ՀՀ-ում կա մեկ կառավարություն և նստած է այս դահլիճում». Փաշինըանը՝ «վտարանդի կառավարության» մասին
Պուտինը զառանցանք է անվանել ՌԴ կողմից ՆԱՏՕ-ի վրա հարձակումը
Լուրերի օրվա թողարկում 12։00
ԿԳՄՍ նախարարի տեղակալը Գվինեայի դեսպանի հետ քննարկել է կրթության, գիտության, մշակույթի, սպորտի ոլորտներում համագործակցության զարգացման հեռանկարները
ՌԴ ԱԳՆ-ում Ադրբեջանի խոսնակը
11:50
Հայաստանը վերջին շրջանում չի մասնակցում ՀԱՊԿ-ի աշխատանքներին. Իմանղալի Թասմաղամբետով
«Ֆրանսիան Հայաստանին դրդում է հերթական պատերազմի». Ադրբեջանի ՊԱԾ տնօրեն
11:30
«Հայաստանի էլիտաների մասով որոշակի իրադարձություններ և տրամադրություններ մտահոգիչ են». ՀԱՊԿ քարտուղար
11:20
«Երևանից որևէ պաշտոնական դիմում չենք ստացել անդամակցության կասեցման մասին». ՀԱՊԿ գլխավոր քարտուղար
11:10
«ԱՄՆ-Հայաստան-ԵՄ հանդիպման հիմնական կետը տնտեսական կայունությունն է»․ Միլլեր
Ռուսները մի դիրք զիջեցին Հայաստանում. տակտիկակա՞ն նահանջ
Ուղիղ. ՀՀ կառավարության հերթական նիստը
Պոլիկլինիկայի նախկին տնօրենը յուրացրել է բժիշկների աշխատավարձը և վառելիքը
Ուղիղ. Ժողովրդավարական ուժերի համաժողով` նվիրված Հայաստանի եվրաինտեգրմանը
Նման այցերը մեծ քաղաքական եւ անվտանգային նշանակություն ունեն. Ալեն Սիմոնյանն ընդունել է Ֆրանսիայի խորհրդարանական պատվիրակությանը
10:15
Նավթի գներն աճել են. 27-03-24
Լուրերի առավոտյան թողարկում 10։00
Կան փակ և դժվարանցանելի ավտոճանապարհներ, Լարսը բաց է բոլոր տեսակի տրանսպորտային միջոցների համար

Բժիշկը նշել է աղցանների համար լավագույն սոուսները

Սննդաբան, գաստրոէնտերոլոգ, խոհարարական բլոգեր Նուրիա Դիանովան Sputnik ռադիոյին տված հարցազրույցում պատմել է, թե ամռանը աղցանների որ սոուսներին նախապատվություն տալ, և որքան կարելի է պահել պատրաստի ուտեստը:

Աղցանները կարելի է պատրաստել ինչպես բանջարեղենից, այնպես էլ մրգերից. երկու դեպքում էլ, որպես լրացում, թթվասերը կարող է օգտագործվել որպես սոուս: Բժիշկը խորհուրդ է տալիս դա լցնել մեծ տարածում գտած, բայց ոչ օգտակար մայոնեզի փոխարեն։

Դիանովան ընդգծել է, որ թթվասերը բնական է, կոնսերվանտներ չի պարունակում: Դրա մեջ պարզապես կարելի է ավելացնել որոշ խոտաբույսեր՝ ըստ ճաշակի: Մրգային աղցանին ևս կարելի է ավելացնել թթվասեր կամ յոգուրտ. դա առողջարար է:

Շատերը սիրում են բուսական յուղով աղցաններ. սա հիանալի տարբերակ է, կարծում է սննդաբանը: Նա խորհուրդ է տալիս ընտրել չզտված յուղեր, որոնք պարունակում են E և A վիտամիններ, և չսահմանափակվել միայն արևածաղկի բուսայուղով, այլ նաև օգտագործել այլ բույսերից պատրաստված արտադրանք: Նրանցից շատերն ունեն յուրահատուկ հատկություններ:

«Կան շատ յուղեր. Դուք կարող եք վերցնել ընկույզի յուղ, խաղողի կորիզի յուղ: Դդմի յուղը «ռումբ» է տղամարդկանց համար, դա օգտակար է շագանակագեղձի համար: Կտավատի ձեթը, ընդհանուր առմամբ, ռուսական գերսննդամթերք է», – շարունակել է Դիանովան:

Բժիշկը խորհուրդ է տալիս աղցանները պատրաստել այն չափաբաժնով, որը կարելի է ուտել մեկ կերակուրի ընթացքում: Նրա խոսքով՝ սոուսով ուտեստի պահպանման ժամկետը շատ կարճ է, բայց՝ նույնիսկ առանց սոուսի կեղևազերծված բանջարեղենը հնարավոր չէ երկար պահել:

«Թթվասերով աղցանի համար պիտանելիության ժամկետը միանգամից կրճատվում է, քանի որ դա կաթնաթթվային մթերք է: Բուսական յուղով աղցանը կարող է մի փոքր ավելի երկար ժամկետ ունենալ, բայց ցանկացած աղցանի մեջ հյութն առանձնանում է, և դա լրացուցիչ վտանգ է ստեղծում մանրէների ակնթարթային աճի համար: Մի մաքրեք շատ բանջարեղեն, կեղևազերծված բանջարեղենը նաև արագորեն աղտոտվում է մանրէներով: Աղցանը պահելը միշտ վարակի վտանգ է պարունակում», – զգուշացրել է Դիանովան:

Նրա խոսքով ՝ չարժե այդ ուտեստը պահել նույնիսկ սառնարանում, քանի որ որոշ մանրէներ, որոնք բազմանում են հում բանջարեղենի վրա, նախընտրում են հենց այդ ջերմաստիճանը:

Բաժիններ
Ուղիղ
Լրահոս
Որոնում