Սննդաբան, բժշկական գիտությունների թեկնածու Ելենա Սոլոմատինան խոսել է վիտամին C-ի աղբյուրների մասին:
Նա հիշեցրել է, որ վիտամին C-ն չի կուտակվում և օրգանիզմի կողմից չի արտադրվում, բայց այն պետք է ընդունել իմունային համակարգը պահպանելու համար: Վիտամին C-ի աղբյուր են հանդիսանում սննդամթերքը և սննդային հավելումները:
«Լավագույն աղբյուրը բուլղարական պղպեղն է, որի կեսը ապահովում է վիտամին C-ի ամենօրյա պահանջը: Նաև մասուրը, չիչխանը: Թթու դրած կաղամբը նույնպես վիտամին C-ի հիանալի աղբյուր է, այն ավելի շատ վիտամին C է պարունակում, քան սովորական կաղամբը»,- ասել է մասնագետը Sputnik ռադիոյի եթերում:
Սոլոմատինան հավելել է, որ վիտամին C կա բոլոր այն հատապտուղների, բանջարեղենի և մրգերի մեջ, որնցում այն զուգորդվում է կենսաֆլավոնոիդների հետ: