Սենթ Լուիսում Վաշինգտոնի համալսարանի բժշկական դպրոցի գիտնականները պարզել են, թե ինչ այլ հիվանդություններ կդարձնեն մարդու մարմինը ավելի խոցելի կորոնավիրուսի նկատմամբ:
Ըստ «Գաստրոէնտերոլոգիա» ամսագրի՝ ուսումնասիրությունը ցույց է տվել, որ վերին ստամոքսի հետ խնդիրներ ունեցող հիվանդները կորոնավիրուսով վարակվելու մեծ ռիսկի տակ են:
COVID-19 հիվանդների համար սնունդը համարվում էր անվտանգ, երբ ստամոքսի թթուն կարող էր չեզոքացնել սննդի մեջ առկա վիրուսը:
Փորձագետները պարզել են, որ մարդկանց խոցելի խմբում թթուն կարող է վերադառնալ կերակրափող և վնասել դրա լորձաթաղանթը `առաջացնելով այրոց: Խոսքը ռեֆլյուքս հիվանդության մասին է, որի ժամանակ կերակրափողի պատերը նման են աղիքի բջիջներին: