Բժիշկ-սննդագետ Իննա Կոնոնենկոն «Հինգերորդ ալիքին» տված հարցազրույցում նշել է այն մթերքները, որոնց օգտագործումը նախաճաշին կարող է վնասել առողջությանը և հանգեցնել ճարպակալման:
Առաջին հերթին մասնագետը հանձնարարել է առավոտվա օրաբաժնից բացառել արագ եփվող շիլաները, քանի որ դրանք կտրուկ բարձրացնում են շաքարի մակարդակն արյան մեջ և առաջ բերում ինսուլինի արտանետում:
«Իսկ արդյունքում ստացվում է, որ ո՛չ ստամոքսում կա այդ շիլան, ո՛չ արյան մեջ՝ գլյուկոզա, և մարդը կրկին ուտել է ցանկանում»,-բացատրել է նա:
Վտանգավոր նախաճաշերի» ցուցակում նաև հայտնվել են մյուսլիները և փաթիլները՝ կաթի կամ հյութի մեջ լցրած, բուտերբրոդները և ջեմերով տոստերը: Բացի այդ, Կոնոնենկոն ցրել է թարմ քամած հյութերի և սմուզիների օգտակարության մասին առասպելը: Դրա հետ մեկտեղ ֆրուկտոզայի քանակությունը կախված է մրգի տեսակից: «Մի կողմից՝ գլյուկոզան է, իսկ մյուս կողմից՝ ֆրուկտոզան:
Ամբողջ ֆրուկտոզան արագորեն հայտնվում է լյարդի մեջ, որտեղ վերածվում է լյարդի ճարպի: Այստեղից էլ ստացվում է, որ մենք քաշ ենք հավաքում»,-եզրափակել է նա: