Սննդաբան բժիշկ Իննա Զաիկինան խոսել է վարսակի շիլայի ամենօրյա օգտագործման վտանգների մասին:
Նրա խոսքով ՝ հացահատիկի, հատիկաընդեղենի և ընկույզների ամենօրյա օգտագործման պատճառով մի շարք միկրոէլեմենտներ կարող են պակասել մարմնում:
Նրա խոսքով՝ հացահատիկի, հատիկեղենի և ընդեղենի ամենօրյա օգտագործման պատճառով օրգանիզմում մի շարք միկրոէլեմենտների պակաս կարող է սկսվել:
«Դա պայմանավորված է ֆիտատների՝ երկաթի, ցինկի, մագնեզիումի, կալցիումի կատիոններ կապելու ունակությամբ, և դրանք վատ են յուրացվում օրգանիզմի կողմից: Ֆիտաթթուն առկա է նաև վարսակի ալյուրում», – kp.ru- ին տված հարցազրույցում բացատրել է մասնագետը:
Սննդաբանը խորհուրդ չի տալիս վարսակի շիլա ուտել նրանց, ովքեր տառապում են հանքանյութերի նյութափոխանակության խախտմամբ, օրինակ՝ օստեոպորոզով: Երեխաները չպետք է ուտեն վարսակի շիլա սակավարյունության դեպքում:
Զաիկինան նշում է, որ ավելի լավ է վարսակի շիլա ուտել շաբաթը միայն 2-3 անգամ: Ընդ որում, անհրաժեշտ է այն բացառել գլյուտենի նկատմամբ ալերգիա ունեցող ունեցող մարդկանց սննդակարգից: