Երկրում տնտեսական գործունեության սահմանափակումների վերացումից հետո, հանրային սննդի կենտրոնները սկսեցին աշխատել։ Սակայն, ոլորտում առկա են մի շարք խնդիրներ։ Հաճախորդների քանակի 50 տոկոս նվազումը, դրա հետ մեկտեղ հարկային բեռը, վճարումները և այլն։
«Առաջին լրատվական»-ը այցելեց մի քանի ռեստորաններ, սրճարաններ՝ տեղում հասկանալու իրավիճակը։ Մեզ հետ զրույցում սրճարանների, ռեստորանների ու հանրային սննդի մյուս կետերի ներկայացուցիչները նշեցին, որ վերաբացումից ի վեր աշխատում են մոտ 50 տոկոս նվազ եկումուտով։
Հաճախորդների, հատկապես զբոսաշրջիկների բացակայությունը մեծ հարված է հասցնում ռեստորանային ոլորտի տնտեսվարողներին։ Տեղացին էլ գումար չունի, որպեսզի ամեն օր ռեստորան ու սրճարան այցելի։ Հետևաբար՝ շղթայական խնդիր է առաջ եկել։
Մանրամասները՝ «Առաջին լրատվական»-ի տեսանյութում