Կարմիր ձկնկիթ ընտրելիս պետք է ուշադրություն դարձնել փաթեթավորմանը և մակնշմանը՝ ռադիո Sputnik-ին տված հարցազրույցում ասել է «Ռոսկաչեստվո»-ի փորձագետ Նատալյա Պետրոչենկովան:
Դասական տարբերակը թիթեղյա տարան է: Փորձագետները խորհուրդ են տալիս, որ գնելիս պետք է ուշադիր ստուգել՝ վնասված է ադյոք տարան արտաքինից։ Հիմնական վտանգը «ռմբահարված» լինելն է:
«Նախընտրելի է գնել «Գոստ» մակնշումով ձկնկիթը: Պետք է նաև նայել արտադրության վայրը: Ավելի լավ է ապրանք ընտրել այնպիսի ավանդական վայրերից, ինչպիսիք են Կամչատկան և Սախալինը: Պետք է նաև ստուգել արտաքին վնասվածքները: Տարան երբեք չպետք է ուռած լինի: Նման տարան կոչվում է նաև «ռմբահարված», և սա միանշանակ դրանում անընդունելի տեսակի միկրոբների առկայության նշան է», – ասում է փորձագետը:
Մասնագետները նաև խորհուրդ են տալիս, ավելի ձեռք բերել ձկնկիթ ապակե տարայի մեջ կամ կշռվող տարբերակով: Այդպես ավելի դժվար է թաքցնել ցածր որակի արտադրանքը: