Լուրեր
Ask The Hyupatos. «Մուլտի» վիզա, «գրին քարտ». ԱՄՆ մեկնելու վերաբերյալ ձեր հարցերին պատասխանում է ՀՀ-ում ԱՄՆ գլխավոր հյուպատոսը

Ողջույն, ես Ֆրենկ Տուն եմ, Հայաստանում ԱՄՆ հյուպատոսը: Ամեն ամիս ես պատասխանում եմ ԱՄՆ մուտքի վիզաների ու ներգաղթային գործընթացների վերաբերյալ ձեզ հետաքրքրող հարցերին: Կոնկրետ գործերի առնչվող հարցերին այս թողարկումներում չենք կարող պատասխանել, քանի որ ես իրավասու չեմ հրապարակել գործերին առնչվող տվյալներ: Խնդրում եմ հարցն ուղարկելիս ներառել նաև ձեր էլեկտրոնային փոստի հասցեն, որպեսզի այս թողարկումներում հարցին անդրադառնալու հնարավորություն չունենալու դեպքում, իմ գրասենյակն ուղղակիորեն պատասխանի ձեզ:

Մինչ հարցերին անցնելը հարցազրույցի օրվա հետ կապված մի փոքրիկ խորհուրդ ունեմ: Հարցազրույցի ներկայանալիս դիմողները դեսպանատուն կարող են մուտք գործել պայմանավորված ժամից ընդամենը 15 րոպե առաջ: Դրսում սպասելու հարմարեցված տեղ չկա, ուստի խնդրում ենք շատ շուտ չգալ, հատկապես հիմա, երբ եղանակն արդեն տաքանում է: Իսկ հարցազրույցի համար նախատեսեք առնվազն մեկ ժամ: Բացի այդ, դեսպանատան տարածք կարող են մուտք գործել միայն դիմորդները. ուղեկցող ընկերները, ընտանիքի անդամները, իրավաբանները կամ հովանավորները մուտք չեն կարող գործել տարածք: Միայն անչափահասները կամ հաշմանդամություն ունեցող անձինք կարող են հարցազրույցի մուտք գործել ընտանիքի որևէ անդամի ուղեկցությամբ: Կրկին նշեմ, որ սպասելու համար նախատեսված վայր չկա: Ուստի արևին, քամուն կամ անձրևին դրսում չսպասելու համար հարցազրույցի թող գան միայն դիմորդները և պայմանավորված ժամից ոչ շուտ, քան 15 րոպե:

Անանուն հարց.- Ստացել եմ 10 տարի ժամկետով վիզա: Պետք է հենց այդ նույն տարվա ընթացքո՞ւմ գնամ ԱՄՆ, թե՞ կարող եմ առաջին անգամ գնալ ասենք 2 տարի հետո:

– Շնորհակալություն հարցի համար: Ընդհանուր առմամբ, հյուպատոսական պաշտոնյաներն ակնկալում են, որ առցանց դիմումում նշված այցի ժամկետում դիմորդները կմեկնեն Միացյալ Նահանգներ, սակայն զարմանալի ոչինչ չկա, եթե ճամփորդական պլանները փոխվեն: Բնականաբար 10 տարի ժամկետով ձեր վիզան չի չեղարկվի, եթե դուք ձեր նշած նախնական պլանից շեղվեք:

Երբեմն, սակայն, հյուպատոսական պաշտոնյաները կարող են տեղեկանալ, որ այս կամ այն դիմողը փոխել է իր ճամփորդական պլանները, նախատեսվող գործունեությունը կամ նշանակալիորեն փոխվել է նրա դրությունը Հայաստանում: Նման դեպքերում, կարող են նրանց խնդրել ներկայանալ դեսպանատուն՝ պարզաբանելու այդ փոփոխությունները: Գոհացուցիչ պարզաբանումների դեպքում վիզան կարող է ուժի մեջ մնալ: Իսկ եթե հյուպատոսական պաշտոնյան գտնում է, որ տվյալ անձն այլևս վիզայի պահանջներին չի բավարարում, ապա վիզան կարող է չեղարկվել:

Հարց Արթից.- Հաղթել եմ «Գրին քարտի» DV2017 ամենամյա խաղարկությունում և ցանկանում եմ մեկնել ԱՄՆ կնոջս հետ, սակայն մեր ամուսնությունը դեռևս զագսում գրանցված չէ: Եթե մենք մինչ DS260 ձևը լրացնելը օրինականացնենք մեր հարաբերությունները արդյո՞ք հետագայում խնդիր չի լինի և մեզ չեն մեղադրի ֆիկտիվ ամուսնության մեջ:  Իսկ դեկտեմբերին մեզ սպասում է ընտանիքի քանակի ավելացում. արդյո՞ք երեխայի ծննդականն այդ դեպքում «կապացուցի» մեր ընտանիքի ոչ ֆիկտիվ լինելը:

– Նախ, շնորհավորում եմ խաղարկությունում շահելու համար և, իհարկե, ձեր առաջնեկի մոտալուտ ծննդյան առիթով: Փաստացի, ես և հյուպատոսական պաշտոնյաները նկատել ենք, որ Հայաստանում «չգրանցված» ամուսնություններ շատ կան, և դա բավականին տարածված իրավիճակ է: Բայց, ինչպես դուք եք նշում, մինչ փաստաթղթերը ներկայացնելը ամուսնության գրանցումը անհրաժեշտ է, որպեսզի ձեր կինը նույնպես ներառված լինի ներգաղթային վիզայի դիմումում  որպես ածանցյալ դիմող:

Անշուշտ, երեխայի առկայությունը ծանրակշիռ ապացույց է ամուսնական հարաբերությունների վերաբերյալ, սակայն ուզում եմ նշել, որ ամուսնական հարաբերությունների առկայությունը պարզելու համար դա դիտարկվող միակ գործոնը չէ: Հյուպատոսական պաշտոնյաները հիմնականում հիմնվում են հարցազրույցի վրա, ուստի ձեզ և ձեր տիկնոջը կարող են հարցեր տալ միմյանց մասին կամ ձեր հարաբերությունների մասին: Սրանք այնպիսի հարցեր են, որոնք ամուսինները միմյանց մասին պետք է իմանան, առնվազն այդպես են կարծում ողջամիտ մարդիկ: Երբեմն, սակայն, ոչ հաճախակի, կարող է պահանջվել ներկայացնել հարաբերությունները հաստատող այլ ապացույցներ, օրինակ՝ նամակագրություն, համատեղ լուսանկարներ և ամուսնական հարաբերությունների այլ ապացույցներ: Կրկին շնորհավորում եմ ձեր առաջնեկի մոտալուտ ծննդյան առիթով և սպասում ենք ձեր և ձեր տիկնոջ ներգաղթային դիումներին:

Հարց Նելլի Հ.-ից.- Ունեմ տասը տարվա բազմակի մուտքի վիզա ԱՄՆ, այս տարի ամռանը ցանկանում եմ անչափահաս երեխայիս հետ մեկնել հանգստանալու: Խնդրում եմ ասեք՝ ինչպե՞ս պիտի կատարվի երեխայիս վիզա ստանալու գործընթացը, և որտե՞ղ պետք է դիմեմ երեխայիս վիզա ստանալու համար՝ Ամիրյանի մասնաճյո՞ւղ, թե՞ Ձեզ մոտ, հայրենիքումս թողնում եմ ամուսնուս և որդուս, և ուզում եմ  նշել, որ Հայաստանում ունեմ մշտական սեփական աշխատանք:

– Միացյալ Նահանգներում հանգստանալու ու ժամանցի բազում վայրեր կան, ինքնատիպ հյուրանոցներ, ռեստորաններ ու զբաղմունքներ: Վստահ եմ, որ հաճելի հանգիստ կվայելեք այնտեղ ձեր երեխայի հետ: Դիմելու կարգի վերաբերյալ տեղեկությունները զետեղված են մեր կայքերում՝ Armenia.usembassy.gov և ais.usvisa-info.com: Սովորաբար, ծնողներից մեկի հետ ճանապարհորդող 10 տարին չլրացած երեխաների համար հարցազրույց և դեսպանատուն ներկայանալ չի պահանջվում, սակայն մնացած բոլոր դիմողների նման, երեխայի համար ևս անհրաժեշտ է լրացնել առցանց դիմումը և վճարել վիզայի միջնորդավճարը՝ ըստ ais.usvisa-info.com կայքի տեղեկությունների: Այս կայքի միջոցով երեխայի համար դուք կկարողանաք ընտրել առանց հարցազրույցի վիզայի ստացման տարբերակը և կարող եք անհրաժեշտ փաստաթղթերը հանձնել Ամիրյան փողոցում գտնվող ՅՈՒՄԱԿՍ-ի գրասենյակ: Կարող եք նաև կից ներկայացնել լրացուցիչ փաստաթղթեր, օրինակ՝ տեղեկանք սեփականության մասին կամ աշխատավայրից: Երբեմն երեխային կամ նրա ծնողներին կարող են հրավիրել դեսպանատուն հարցազրույցի, ինչը լինում է այն դեպքերում, երբ հյուպատոսական պաշտոնյայի մոտ դիմումի հետ կապված հարցեր են առաջանում: Կարծում եմ՝ ընթացակարգերը պարզ են, և  կկարողանաք առանց դժվարությունների հետևել դրանց: Լիահույս եմ, որ ԱՄՆ-ում դուք և ձեր փոքրիկը հաճելի ժամանակ կանցկացնեք:

  • Դիտումներ՝ *