Երբեմն ամենասիրելի մթերքը, որ հայտնի է իր օգտակար հատկություններով, կարող է ավելի շատ վնասել, քան օգուտ տալ, եթե այն ճիշտ չենք օգտագործում: edinstvennaya.ua-ն ներկայացնում է այն 5 մթերքները, որոնք չի կարելի ուտել դատարկ ստամոքսով:
1. Բանան: Այն պարունակում է մագնեզիում, ինչի հետևանքով կարող է խախտվել օրգանիզմում մագենզիում-կալցիում հաշվեկշիռը:
2. Նարինջ: Այն դատարկ ստամոքսում գազերի և թթուների ավելցուկ կառաջացնի:
3. Յոգուրտ: Դատարկ ստամոքսում յոգուրտը կորցնում է իր օգտակար հատկությունները: Այն նպաստում է նյութափոխանակության բարելավմանը միայն այն ժամանակ, երբ օգտագործում ենք ուտելուց երկու ժամ հետո:
4. Լոլիկ: Դրանում պարունակվող պեկտինը կարող է քայքայել դատարկ ստամոքսը:
5. Սխտոր: Սխտորի մեջ առկա ալիցինը կարող է գրգռել դատարկ ստամոքսի պատերը և տհաճ զգացողություններ առաջացնել: