billionnews.ru-ն ներկայացնում է վարունգների 10 տեսակ, որոնց մասին քչերը գիտեն:
Կիվանո, աֆրիկյան վարունգ
Հասած վիճակում այն ունի վառ դեղին կեղև և հյութեղ կանաչ միջուկ: Համը վարունգի, նռան և ցուկկինի միջին մի բան է:
Փշավոր վարունգ
Այդ դեկորատիվ վարունգը հեշտ է աճեցնել:
Վիշապի ձվեր
Դա բաց դեղնավուն-սպիտակ վարունգ է թույլ կանաչ միջուկով, համը մի քիչ ավելի քաղցր է, քան սովորական վարունգինը:
Վարունգ «Կարմիր հմոնգ»
Պտուղները կարող են լինել բաց-կանաչ, որը, հասունանալով՝ դառնում է ոսկեգույն-նարնջագույն-կարմիր:
Վարունգ «Բյուրեղյա կիտրոն»
Պտուղները քաղցր են, փափուկ և շատ հյութեղ: Ասում են՝ շատ օգտակար է:
Վարունգ «Ալեքսանդր կայսր»
Վարունգի շատ յուրահատուկ սորտ, որն այդպես է կոչվել ի պատիվ ռուս արքա Ալեքսանդրի, որը շատ է սիրել գերհասած վարունգ ուտել:
Վարունգ «Կեռ»
Այն նաև անվանում են գարնանային դառը վարունգ, համարվում է աշխարհի ամենաօգտակար բանջարեղեններից մեկը: Օգնում է բուժել տենդը, թարախակույտը, մեջքի ցավերը:
Կիգելիա
Աճում է ծառի վրա, որը տեղի բնակչությունն անվանում է երշիկի ծառ: Պտղի երկարությունը երբեմն կարող է հասնել 3 մետրի:
Օձաձև սեխ
Այն կոչվում է նաև հայկական վարունգ: Պտուղները հասնում են մինչև 1 կգ-ի: Ունի շատ բարակ կեղև և փոքր սերմեր:
Երկարասուր մագնոլիայի պտուղներ
Դա վարունգի ամենահազվագյուտ տեսակն է, որը գիտական տեսանկյունից բոլորովին այդպիսին չէ: Աճում է երկարասուր մագնոլիայի վրա, պտղի երկարությունը՝ 6-8 սմ: