Փորձագետները պարզել են, որ կիվիի պարբերական օգտագործումը դրականորեն է ազդում սրտի և անոթների աշխատանքի վրա, հայտնում է allwomen.net.ua-ը: Օրական 2-3 կիվին նվազեցնում է վատ արյան մեջ խոլեստերինի քանակը և բարձրացնում լավի մակարդակը` օրգանիզմում ավելացնելով С և Е վիտամինների պարունակությունը:
Ավելի վաղ կատարված հետազոտությունները ցույց են տվել, որ կիվին ջրիկացնում է արյունը և կանխարգելում ներանոթային թրոմբոզի առաջացումը:
Եթե հնարավորություն չունեք ամեն օր կիվի գնելու, կարող եք այն փոխարինել սովորական փշահաղարջով, ինչն ունի նույն օգտակար հատկությունները: