Գեր մարդիկ ճիշտ չեն գնահատում գործածած շաքարի քանակը` ենթադրելով, որ օրենքով այն ուտում են ավելի քիչ, քան անհրաժեշտ է: Այս մասին գրում է Kedem-ը` վկայակոչելով Ռեդինգի, Քեմբրիջի և Արիզոնայի համալսարանների գիտնականներին:
Նրանք շաքարի մակարդակը համեմատել են 1700 մարդկանց շրջանում` օգտագործելով նրանց խոսքերը և մեզի անալիզները: Գիտափորձը ցույց է տվել, որ շաքար ավելի շատ օգտագործած մարդիկ առավել հաճախ են ավելորդ քաշից և ճարպակալումից տառապել, քան քիչ օգտագործածները:
Այնուամենայնիվ, գեր մասնակիցները սխալ են գնահատել իրենց գործածած շաքարի քանակը: