ԱՄՆ Միսսուրի համալսարանի (University of Missouri) գիտնականների հետազոտության (որը տպագրվել է Nutrition Journal-ում) արդյունքներով՝ նախաճաշը նպաստում է ամբողջ օրվա ընթացքում ուտելու ցանկության նվազմանը։
Հիվանդությունների հսկողության և պրոֆիլակտիկայի կենտրոնի (The Centers for Disease Control) տվյալներով՝ բազմաթիվ դեռահասներ բաց են թողնում տվյալ սննդի ընդունումը, և հավանական է, որ դա կարող է նպաստել օրվա ընթացքում ավելի շատ ուտելուն և դրա հետևանքով ավելորդ կիլոգրամների հավաքմանը։
Սպիտակուցի մեծ պարունակությամբ նախաճաշը նպաստում է ճարպոտ սնունդ ուտելու ձգտման նվազմանը։