Նոր տվյալներ են ստացվել այն մասին, որ մրգերի և բանջարեղենի չափից ավելի օգտագործումը օրգանիզմին հավելյալ օգուտ չի բերում՝ գրում է BBC-ն:
Հետազոտությունները ցույց են տալիս, որ մրգերի և բանջարեղենի յուրաքանչյուր չափաբաժինը կրճատում է վաղաժամ մահվան վտանգը, սակայն 5 չափաբաժնից հետո այդ կրճատումը դադարում է գործել: Նախկինում դիետոլոգները խորհուրդ էին տալիս ուտել 5 չափաբաժնից ավելի միրգ և բանջարեղեն՝ երկարակեցությունն ավելացնելու համար:
Սակայն այժմ պարզվել է, որ մրգի և բանջարեղենի յուրաքանչյուր հավելյալ չափաբաժնից հետո մահվան վտանգը նվազել է մոտ 5 տոկոսով՝ ընդհուպ բանջարեղենի և մրգերի օրական մինչև 5 չափաբաժինը, սակայն ոչ դրանից ավելի:
«Այս վերլուծությունը նոր ապացույցն է այն բանի, որ մրգերի և բանջարեղենի օգտագործման ընդլայնումը կապված է տարբեր պատճառներով մահացության կրճատման հետ, մասնավորապես՝ սրտանոթային հիվանդությունների»,- ասվում է գիտնականների խմբի հայտարարության մեջ: